1 juni: veiling voor Balkan-overstromingen

28 mei 2014

Vogeltje

De Doetinchemse beeldend kunstenaar Slavica Sekuloski laat zondag 1 juni in Doesburg tien tot twaalf schilderijen van haar hand veilen ten bate van de slachtoffers van de overstromingen op de Balkan. De schilderijen zijn 1 juni – culturele zondag in Doesburg – te zien in de Gasthuisstraat 8 in Doesburg. De galerie is open van 12.00 tot 17.00 uur. De veiling begint om 15.00 uur en de veilingmeester is oud-burgemeester Hermen Overweg van Doesburg. De opbrengst van de verkoop gaat naar de slachtoffers.

Slavica Sekuloski is afkomstig uit Servië en woont al tientallen jaren in Nederland, onder meer in Doesburg.

Slavica Sekuloski: „Ik volg het nieuws op de voet. Steeds weer zie ik de vreselijke beelden van de grote overstroming op televisie. Dagelijks heb ik contact met mijn familie in Servië. Mijn zusje woont in Belgrado; ze vertelt mij dat de reddingsacties goed georganiseerd zijn. Iedereen helpt. Daarom wil ik ook helpen.”

„Ik vind het vreselijk. Deze overstromingen zijn in 120 jaar niet voorgekomen. Mensen proberen om hun bestaan op te bouwen na de oorlog van de jaren negentig en nu krijgen ze alle ellende over zich heen van deze grote watersnoodramp.”

„Ik ben ontzettend blij dat er hulp van alle kanten komt, en dat mensen van verschillende nationaliteiten op de Balkan elkaar helpen, zoals het vroeger in Joegoslavië ook gebeurde.”

„Er word voedsel, kleding, medicijnen en geld gedoneerd aan de slachtoffers; ze worden opgevangen in hotels en grote sporthallen. En als je al die beelden op televisie ziet, wil je ook helpen. Als het water weer zakt blijft er een grote chaos achter. Er zal veel geld en tijd nodig zijn om alles weer op te bouwen voor al die 150.000 dakloze mensen.”

Voor meer informatie: www.sekuloski.nl
Slavica Sekuloski is te bereiken op nummer 06 57 82 54 80