Slavica Sekuloski, geboren te Belgrado, woont en werkt sinds 1979 in Nederland.

Na het verlaten van haar vaderland doorliep zij de kunstacademie te Arnhem (nu ArtEZ geheten). Haar kwaliteiten uitten zich toentertijd in mode, modeltekenen en het gebruik van warme, diepe kleuren die haar deden verlangen naar het voormalig Joegoslavië waarin zij is opgegroeid.

Ze ontwikkelde al vrij snel een eigen stijl in haar vrije werk. De thema’s varieerden van ‘Maskers’ en ‘Venetië’, ‘het Macedonische landschap’ tot ‘het vrouwelijk naakt’. Nog steeds exposeert zij veelvuldig met haar vrije werk in binnen- en buitenland. Slavica beheerst een breed scala aan kunstuitingen: olieverf- en acrylschilderijen, maar ook etsen in aquatint en bronzen beelden.

Naast haar vrije werk valt Slavica’s specialisatie in de portretkunst op. Haar kundigheid en inzicht bij het portretteren weerspiegelen haar vermogen om met het gebruik van verschillende materialen jong en oud gelijkend en karaktervol weer te geven.

Al meer dan tien jaar heeft ze naast haar eigen atelier ook een galerie in Doesburg. Deze is onderdeel van de Culturele Kunstroute en is elke eerste zondag van de maand geopend. De galerie op een rustiger tijdstip bezoeken? U kunt natuurlijk ook een afspraak maken.